Inspectie


Probleem is dat een woningbezitter vaak pas aan de bel trekt om schilderwerk uit te voeren als de voordeur kaal wordt. Terwijl de verf dan al tijden van de dakkapel bladert en het hout sterk degradeert. Moss Schilderwerken kan door haar lange ervaring als geen ander met u meekijken hoe de staat van onderhoud is. Hiervoor is diverse meetapparatuur voorhanden. 

Nadat Moss Schilderwerken uw pand weer opgeknapt heeft, verzorgen wij indien gewenst na een overeengekomen periode een kosteloze inspectie. 
Moss Schilderwerken raadt aan om een Meerjarig Onderhoudsplan op te stellen. Hierin zitten automatisch inspectiebeurten verwerkt. 

Wat u niet ziet, maar wij wel

Door onze ervaring zien wij bij een inspectie al snel hoe het onderhoud van uw verfwerk is. De belangrijkste oorzaak om buitenonderhoud te plegen is zonder twijfel de klimatologische omstandigheden zoals regen, wind, sneeuw en temperatuurswisselingen. Deze zijn funest voor de meeste materialen waarmee ons vastgoed is opgebouwd. U zit er waarschijnlijk niet op te wachten dat het raampje dat u 's-morgens opent, 's-middags bij de buren in de tuin ligt, of dat u de postbode een handje kunt geven door uw deur heen. 

Zonder een gedegen bescherming zullen er schades aan panden ontstaan die vaak kostbaar zijn om te herstellen. Buiten de hestelkosten zal achterstallig onderhoud een woning in waarde doen dalen. Deze waardedaling heeft er de laatste moeilijke jaren voor gezorgd dat deze woningen nog moeilijker te verkopen waren. Door regelmatig te controleren en op het juiste moment uw buitenschilderwerk uit te voeren zullen die schades worden voorkomen en dus de kosten worden beperkt. 

Een andere oorzaak van vastgoed verval is mechanische beschadiging. Met mechanische beschadiging bedoelen we het beschadigen door bijvoorbeeld stoten met de leuning van een stoel tegen de muur, de kinderwagen die via het voordeurkozijn binnenstuitert, de fiets die bij het parkeren tegen het raamkozijn valt. Buiten dat het er niet mooi uitziet zijn die beschadigingen aan de buitengevel weer een verhoogd risico voor kostbaar herstel. Ook hierom is het belangrijk uw buitenschilderwerk met regelmatig laten uitvoeren.