Renovatie

Wat zit er bij renovatieschilderwerken inbegrepen
Renovatieschilderwerken bestaan uit een aantal onderdelen. We hebben ze voor je uiteen gezet.

Rechttrekken van de muren. Door de loop der jaren zullen de muren van je huis zwakker gaan worden en schuin gaan staan. Dit wordt uiteraard letterlijk weer recht getrokken bij een renovatie. Je schakelt dan ook niet alleen een schilder in voor het schilderwerk maar ook een stukadoor die de muur weer gelijkmatig en waterpas maakt. Dit specifieke onderdeel van een renovatie mag onder geen beding worden over geslagen.

Buitenkant bijwerken. Het schilderwerk aan de buitenkant van je huis heeft het flink te verduren. Gaat het om een huis met een schilderwerk op de gevel zelf dan moet dit worden bijgewerkt bij een renovatie om het huis weer een mooi fris uiterlijk te geven. Ook worden hiermee scheuren in het schilderwerk weer grondig bijgewerkt.

Plafonds schilderen. Bij een renovatie worden de plafonds ook grondig aangepakt. Naderhand worden deze dan ook weer opnieuw geschilderd. Het schilderen van plafonds wordt met de verfspuit aangepakt. Dit is een klus die niet veel tijd in beslag neemt en die met meerdere technieken kan worden uitgevoerd.

Kozijnen renoveren. Heeft een huis houten kozijnen die nog goed zijn, dan zullen deze met de renovatie niet worden vervangen. Indien er houtrot in de kozijnen zit zal dit worden verwijderd waarbij de kozijnen worden gerestaureerd. Op die manier ademt een woning nog steeds hetzelfde uit terwijl het er weer voor jaren tegenaan kan.